Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2023. június 03. | Ma Klotild és Cecília napja van.

Bemutatkozás

27
11
2017

,,A gyermek olyan,
mint egy pillangó a szélben. 
Néhány magasabbra tud repülni,
mint mások, de mindegyik
a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű."
( ismeretlen szerző)


Az Ady Endre Utcai Óvoda a város központjában helyezkedik el. 1979-óta működik óvodaként. Intézményünk 2016 őszén megszépült, az épületen és környékén teljes körű felújítást végeztek. Az óvoda három csoporttal működik. Termeink szép tágasak, világosak, megfelelő teret biztosítanak a gyermekeknek a napi elmélyült tevékenységekhez. Csoportszobáink felszereltsége, változatos eszközei, bútorai lehetővé teszik a nyugodt és elmélyült játék kialakulását, melyhez szeretetteljes, vidám légkör biztosítunk. Fontosnak tartjuk, hogy óvodásaink jól érezzék magukat, szeressenek óvodába járni.
Óvodai nevelésünk a családi nevelés kiegészítője a gyermekek iskolába lépéséig.  Célunk, elősegíteni az óvodás korú gyermek harmonikus fejlődését és nevelését, a személyiség kibontakoztatását, a hátrányok csökkentését, az esélyegyenlőség megteremtését az egyéni sajátosságok figyelembevételével.
A gyermekek fejlődésének legfontosabb színtere a játék, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szabad játék biztosítására.   Kiemelten kezeljük az egészséges életmódra nevelést és a gyermekek környezettudatos magatartásának alakítását.  Anyanyelvünk ápolását is előtérbe helyezzük a mindennapjainkba, valamint arra törekszünk, hogy óvodásaink megismerkedhessenek a népi hagyományainkkal.
Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek egyéni képességeinek fejlesztésére, melyet sok játékkal, verssel, mesével, dallal, illetve sokszínű tevékenységekkel valósítunk meg. 
Óvodánkban fejlesztő pedagógus, logopédus, gyógypedagógus külön foglalkozáson segíti a gyermekek fejlesztést, felzárkóztatását.
A szülők igényeit, kéréseit figyelembe véve hittan-, néptánc-, úszás-, angol nyelvoktatást tudunk biztosítani óvodásaink számára.
Udvarunk árnyékos, jól felszerelt, lehetőséget biztosít a gyermekek napi mozgás igényének, szabadban történő játékának kielégítésére.
Elengedhetetlennek tartjuk a szülőkkel való jó együttműködést, a folyamatos kapcsolattartást. Nyitottak vagyunk a családok felé, betekinthetnek a mindennapjainkba, részt vehetnek közös programjainkon, ünnepségeinken. Vidám műsorokkal, ünnepségekkel kirándulásokkal, sétákkal, egyéb programokkal színesítjük gyermekeink életét. 

Hol vagyok? Ady Ovi / Rólunk

Kiskunhalasi Napsugár Óvodák

6400 Kiskunhalas, Ady Endre utca 4
06-77/421-812
adyovoda @ freemail.hu