Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2023. október 04. | Ma Ferenc napja van.

Eseményeink

02
04
2020

Szerkesztés...

18
12
2019

Karácsony

Karácsony ünnepén
az a kívánságom.
Legyen boldog mindenki
ezen a világon.
Itt is, ott is mindenütt
legyen olyan béke,
mint amilyen bent lakik
az emberek szívébe.

Pálfalvi Sándor

26
11
2019

Az Ady Endre Utcai Óvoda fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte 2019. november 22-én. Az ünnepségre sokan elfogadták meghívásunkat: Kuris István László alpolgármester úr kedves szavakkal köszöntötte az intézményt, a megjelent vendégeket. Az óvoda létrejöttét mesébe foglalták az óvó nénik, amit a gyerekek versei színesítettek. 

Ácsné Fehér Klára intézményvezető visszaemlékezett az elmúlt 40 évre, az óvoda fejlődésére és a benne folyó pedagógiai munkára. Kiemelte az óvoda családias légkörét, amelyben sok kisgyermek, szülő élvezhette az óvodás éveket. A műsor után a meghívottak közös beszélgetéssel, fényképek nézegetésével idézték fel az elmúlt éveket.   

Az Ady óvoda dolgozói. 

Fotók: Kissné Halász Éva, Lázár Terézia, Mongyi Marianna

További információk és képek a Halasmédia oldalán: 

http://www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/boldog-szulinapot-ady-ovoda?fbclid=IwAR2SWgLnkfVYWg_mUhvT3UdmfqcSeUOw28l2tx0ZQZyEPbaraXb1BqR9dc8
08
11
2019

A néphagyományok, a népszokások keretei között az ünnepek, az érzelmekre mélyen ható élmények fontos részei óvodai nevelésünknek. Munkánk során arra törekszünk, hogy a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően ismertessük meg őket az egyes népszokásokkal, vonjuk be őket a hagyományőrzésbe. A néphagyomány ápoláson túl, szem előtt tartjuk, hogy gyermekeinknek még fokozottabban van szükségük szeretetre, megértésre, közös együttlétekre annak érdekében, hogy felnőttkorban a társadalom elvárásainak megfeleljenek. Az óvoda és a család közös programja lett a Márton-naphoz kapcsolódó projekthét megvalósítása, a hagyomány ápolása. Elkészültek a lámpások, kisült a kenyér, került rá libazsír is, pattogatott kukoricával kínálták egymást a gyerekek és közösen énekelték  - a Márton-naphoz kapcsolódó - dalos játékokat. Mesefilm nézésre is volt idő, végül a tartalmas projekt a lámpás felvonulással zárult. A családok csatlakoztak a városi Márton-napi lámpás felvonuláshoz, bővebben a Halasmédia oldalán olvasható a cikk és az alábbi linken megtalálhatók a fotók is:

http://www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/marton-napi-felvonulas-halas-belvarosaban?fbclid=IwAR1866DE5h1dm9GWufIP77eCT1-GDXeyN1D-V2P3Hgv7rhQt_gtw2DEb51o


05
03
2019

2019. március 28-án rendezzük meg nyílt napunkat.

Részletek a plakáton!

Letölthető dokumentum

Ovi-les 2019..pdf
23
02
2019

Izgalommal készültünk idén is a farsangra. Nagy örömünkre a sok ügyes anyuka közreműködésével kreatív jelmezeket láthattunk a Közösségek Házában megtartott óvodai farsangunkon. Évek óta a Szülők, hozzátartozók számára nyitott rendezvényként, szombat délelőtt tartjuk.

A gyermekek csoportonként mutatkoztak be, verssel, tánccal. Programunkat színesítette Tengeri Attila dob művész interaktív műsora.

A tombolasorsoláson minden család nyert.

Tartalmas, maradandó élményt nyújtó farsangi mulatságot töltöttünk együtt, melyet a gyermekek mosolygós, vidám arca igazolt.

14
12
2018

Advent a karácsony előtti 4 hét, a várakozás a készülődés időszaka. Az adventi koszorú négy gyertyája is ezt jelképezi. Minden csoport elkészítette adventi koszorúját, a kész koszorút körbe ülve gyújtottuk meg hetente a gyertyákat, a gyertyalángnál felidéztük a tanult énekeket, verseket.

Az adventi ünnepkört minden csoportban karácsonyi ünnepség zárta, majd átmentek a gyermekek a többi csoportba a karácsonyfában gyönyörködni, közösen ünnepelni, egymást megvendégelni, örömmel bontották ki a fa alatt talált ajándékokat.

03
04
2018

Együtt készültünk a gyermekekkel a húsvétra, amit már mindannyian nagyon vártak. Közös énekléssel, játékokkal és versekkel csalogattuk óvodánkba a húsvéti nyuszit, aki hamarosan meg is érkezett. 

1
Hol vagyok? Ady Ovi / Eseményeink

Kiskunhalasi Napsugár Óvodák

6400 Kiskunhalas, Ady Endre utca 4
06-77/421-812
adyovoda @ freemail.hu